Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

JANIKOVSZKY ÉVA: A LEMEZ KÉT OLDALA – képzeletszínházi előadás felnőtteknek

2021-11-08 @ 08:00 - 18:00

2500Ft

JANIKOVSZKY ÉVA: A LEMEZ KÉT OLDALA

  • egyfelvonásos képzeletszínházi előadás felnőtteknek
  • emberi játszmák női hangokon
  • éles tükör szavakból csiszolva
  • abszolút szórakoztató színház

2021. november 8. hétfő 18 óra
Jászberény, Lehel Film-Színház

Előadják: Kakasy Dóra és Szalontay Tünde
Rendezte: Tollár Mónika

Janikovszky Éva ‘A lemez két oldala’ című könyvét Tollár Mónika színházrendező 2013-ban – az írónő halálának 10. évfordulója alkalmából – írta át színpadra, és rendezte meg. A felnőtteknek szóló képzeletszínházi előadás valójában ún. éles tükör szavakból csiszolva. Általa a mindennapos emberi játszmáinkra láthatunk rá szórakoztató, humoros formában – afféle nevetőizom tréningként. Hiszen a legkedvesebb lemezeinknek nem csupán két oldala van, hanem végtelenül sok…
Időtartam: 60 perc
az előadás előtt egy rövid dokumentumfilm kerül bemutatásra Janikovszky Éváról
Nézői ajánlók:
„Biztos mindenkinek ismerős, ha a saját véleménye nagyon eltér a saját – adott esetben fél órával ezelőtti – véleményétől, csak mert közben egy másik szerepbe került, és már nem az anyukáját kell győzködnie ugyanarról, hanem a gyerekét. Nyilván néha nagyon nehéz nevetni ezeken a helyzeteken, de egy sötét nézőtéren simán lehet úgy csinálni, mintha ez nem rólunk szólna, hanem másokról. 
A fergeteges előadás gyorsan magával ragadja az embert, az elragadtatottság állapotában viszont nehéz színlelni, így a röhögés feloldja azokat a gátlásokat, amik ezekben a helyzetekben rakódnak ránk. Janikovszky Éva azonban túl jó megfigyelő, a megengedő humor nem fedi el, hogy ezek bizony mi vagyunk. Szóval ez valami felszabadító röhögés, amiből kevés van az életünkben, miközben minden más módszer hatástalannak tűnik az élet nagy kérdéseinek kezelésére.” (Vámosi Péter)
„Janikovszky: szeretem, nagyon! Az este után még órákig nem lehetett letörölni az arcomról a mosolyt. A két zseniális színésznő hihetetlenül életszerűen tolmácsolta a felnőtteknek szóló írásokat. Janikovszky annyira mai, annyira igaz, tele humorral, öniróniával, élettel. Kötelező program hölgyeknek, és férfiaknak, anyáknak és nagylányoknak! MINDENKINEK!” (Paór Anikó)
Belépő: 2500 Ft
JEGYEK kaphatók:
www.lehelfilmszinhaz.hu
Személyesen a Lehel Film-Színházban vagy a Jászberényi Városi Könyvtárban

Részletek

Dátum:
2021-11-08
Időpont:
08:00 - 18:00
Összeg:
2500Ft
Esemény kategória:
https://www.facebook.com/events/727114365349603?ref=newsfeed

Szervező

Primula Produkció és Jászkerület
Telefon:
+36 30 243 2618
View Szervező Website

Helyszín

Lehel Film-Színház
Fürdő utca 3.
Jászberény, 5100 Magyarország
+ Google Térkép
View Helyszín Website

Comments are closed.